Ramon Ranschaert


Ik ben Ramon Ranschaert. Na de nodige werkervaring opgedaan te hebben bij diversen kunstsmeden (o.a. Huub Sensen), ben ik in 1999 als zelfstandig smid gestart, in een klooster in Heerlen.

In 2001 ben ik, naast diverse andere smeed opleidingen, een studie gaan volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Deze opleiding heb ik vier jaar later met succes afgerond.

Na en tijdens mijn studie aan de Academie heb ik veel cursussen gevolgd aan de Mies von der Rohe Schule in Aken. Deze cursussen kan ik eenieder aanbevelen. Ze zijn ontzettend goed en bovendien betaalbaar.
Ramon Ranschaert

Motoren

Het bouwen en opknappen van motoren is mijn hobby. Daar ben ik vooral in de winter mee bezig, als het doorgaans iets rustiger is.

Deze winter wil ik eerst een CB 750-4 ombouwen tot een brad style-cafe racer. Daarna zal ik een Magna 750 onder handen nemen, naar Leon`s idee. Naar verwachting zal het een mix van streetfighter en klassiek worden. White wall tire`s, zweefzadel, recht stuur en meer...

De Henderson replica zal nog een jaartje op zich moeten laten wachten...
...

Onze vrienden

  • Òmer Loontjens †
    Op de foto in het midden Òmer Loontjens † Omer heb ik voor het eerst ontmoet tijdens een workshop vuurlassen. Ik had nog nooit iemand gezien die met zo´n souplesse kon smeden. Omer bedankt! We zullen je missen....
  • I.F.G.S
    De Familie Pronk, Cees onze voorzitter, samen met zijn vrouw en dochter altijd onze toeverlaat....
  • Ger Bonnema
    Kunstsmid in R.V.S...