Rood Zwart

Geplaatst op 13 mei, 2013, door

Arlaque de Clerque, Abstracte schilderkunst
Gert Bonnema, Smeedwerk in edelstaal

Het is alweer een meer dan een half jaar geleden, een kunstmarkt in Heerlen rond en in het CBS gebouw beheerd door World of Walas.

Gert en ik hebben vrijwillig gesmeed voor het mijn-museum in Heerlen, de mijnwerkers staan ons gewoon na aan ons hart. Acrobaten in materiaal en gereedschap, heer en meester over je kunnen, het ambacht der kolen.

Maar ja zoals Nederland Nederland is regende het die dag pijpenstelen.

Gert en ik besloten om een rondje expositie te doen. Er waren veel kunstenaars en kunstjes makers van diverse niveaus, echter eentje spong boven alles uit vonden wij, “het zal wel nog van de CBS kunst collectie zijn”…… dachten we samen, het ruige schilderij hing in de ontvangsthal van het CBS te pronken alsof het ervoor geschapen was, de verf in dikke lagen een poging ondernemend om de gladde, ruige betonmuur een stukje wereld te maken. Verf 3d, levendig van energie en kracht, beminnend voor aandacht, indrukwekkend groot en groots.

Des te trotser we zijn om Arlaque en Gert samen te laten exposeren in ArtHouse Limburg.

De overeenkomsten tussen Gert en Arlaques werk zijn verbluffend. Zo anders en toch gelijk, de structuren van de verf en de opgelaste kelken van Gert, het streven naar uitspattingen in perfectie.

Het werk is vanaf 27-4-2013 tot 31-7-2013 te bezichtigen in ArtHouse Limburg.

U bent van harte uitgenodigd

ArtHouse Limburg

Geschreven door:

Ramon Ranschaert 3-8-1972 Professioneel Kunstsmid sinds 1999 Zelfstandig sinds 2002 Opleiding Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Organisator Promesse dùn voyage 2004-2007